Hoe werkt mediation?

Mediation start met een intake gesprek, we maken kennis, bepalen wat de geschillen zijn en welke partijen er om de tafel moeten. We leggen onze werkafspraken vast in een mediation overeenkomst. Daarna starten we met de gesprekken.

Mediation kent meestal een doorlooptijd van 2-6 weken. Meestal hebben we daar 2-4 gesprekken voor nodig. Natuurlijk is dit alles afhankelijk van de complexiteit en jullie beschikbaarheid.

Ik maak een opbrengsten-document en mogelijk afspraken over huiswerk. Als het goed is komen we uiteindelijk tot afspraken waar jullie achter staan. Deze afspraken worden meestal vastgelegd in een overzicht of, meer formeel, een vaststellingsovereenkomst.

Na een paar maanden heb ik nog een keer contact om te kijken of de afspraken die jullie gemaakt hebben ook in de praktijk werken.

Ook bied ik de mogelijkheid aan van mediation in één dag. Een intensieve dag met veel gesprekken maar soms kan het fijn zijn om snel helderheid te creëren en samen verder te kunnen. 

Locatie

Een goede locatie kan bijdragen een het oplossen van het geschil. Een neutrale locatie heeft daarbij de voorkeur. Ik beschik over een mooie locatie, midden in de natuur van Beneden-Leeuwen, Je bent van harte welkom in de Leeuwse Veldschuur. Natuurlijk kunnen we gebruik maken van jullie eigen of externe locaties in de rest van het land. Ook kan de mediation online worden gedaan.

Tarieven

  • Ik werk met een uurtarief. Dit tarief wordt in rekening gebracht voor de gesprekken, voorbereiding en eventuele andere werkzaamheden. Jullie maken onderling afspraken over de verdeling van deze kosten. Doordat je werkt met één mediator  is mediation vaak goedkoper dan de advocatuur. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek is altijd gratis. 
  • De kosten van mijn locatie in Beneden-Leeuwen zitten in het uurtarief. Externe locaties zijn voor rekening van partijen.
  • Indien de bijeenkomsten niet plaatsvinden op mijn eigen kantoor, dan breng ik 50% van de reistijd in rekening en reiskosten op basis van € 0,30 per kilometer (excl. BTW, incl. CO2 compensatie).
  • Voor langdurige opdrachten en arrangementen kunnen maatwerk afspraken worden gemaakt. Dit geldt ook voor goede doelen.